Bokashiklid 1 kg

75,00 kr.

Beskrivelse

Bokashiklid er en blanding af økologisk hvedeklid og økologisk melasse og er beriget med Effektive Mikroorganismer®. Bokashiklid er produceret i Danmark.

Forbrug af bokashiklid hos en standardfamilie med 2 voksne og 2 børn:

1 kg bokashiklid rækker til ca 10 mdr når du bruger en Bokashi vol. 2.0.

Hvis vi går ud fra, at en familie på 4 personer tager ca. 14 dage om at fylde en spand og en gang daglig fylder madaffald på spanden, så kommer regnskabet til at se sådan her ud – plus/minus.

20 ml kompostgær til vejer ca 3,5 gram.

Jeg går i dette eksempel ud fra, at du fylder madaffald i spanden daglig: 20 ml bokashiklid/dag = ca. 3,5 gr bokashiklid/dag.

I løbet af 14 dage bruger du ca 50 gr. bokashiklid (= 280 ml). Dermed svarer 1 kg bokashiklid til 20 fyldte spande.

Du fylder 2 spande/måned og med 1 kg bokashiklid rækker det til ca 10 mdr.

OBS ved meget proteinrigt madaffald tilsættes 30 ml bokashiklid. Der kan være variationer f.eks. kan det sagtens være, at du må fylde på spanden 2 gange pr dag og dermed bruger lidt mere bokashiklid engang i mellem. Det kan også være modsat, at du kun har madaffald til hver 2. dag.  Jeg plejer selv at fylde ca. 1 liter madaffald i per gang. Spanden kan rumme 16 liter, så der burde være plads til 14 dage ved 1 liter pr. dag eller hver 2. dag.

Indeholder

Opbevaring
Husk at bokashiklid er en ferskvare og bør opbevares lufttæt, mørkt og køligt ved rumtemperatur. Posen klippes ved svejsningen, efter anvendelse foldes posen for at forhindre udtørring.

Bokashiklid bliver mørkere med tiden. Dette betyder ikke noget for kvaliteten

Bokashiklid er en blanding af hvedeklid, melasse, som er beriget med miljøvenlige mikroorganismer (mælkesyrebakterier, gær, fotosyntetiske bakterier, aktinobakterier og enzymatisk aktive svampe). Bokashiklid’en starter en fermentering i spanden. Mikroorganismerne arbejder bedst i iltfattigt miljø. I forbindelse med fermenteringen tilbageholdes alle de essentielle næringsstoffer (særligt nitrogen = kvælstof). Fermenteret organisk affald kan bruges som første klasses kompost.

Anvendelsesmuligheder:

  1. Igangsætning af syrningen/fermenteringen af madaffald i Bokashispanden
  2. Fremmer omsætningen af organisk affald i havekomposten
  3. Fremmer plantevækst ved anvendelse mindst 14 dage før såning, frøudlægning eller plantning i havejord eller krukker.
  4. Fremmer omsætningen i septiktanke og fjerner dermed dårlig lugt fra afløb.

Hvedekliden i bokashiklid er et biprodukt fra melproduktionen og er grovere end den klid man kan købe til madlavning/bagning. Men til bokashiklid er den til gengæld et fortrinligt grundmateriale. Udseende kan variere lidt. Der er mange forskellige hvedesorter (f.eks. dalarhvede, ølandshvede) som males i mølleriet og dermed kan struktur og konsistens være forskellig.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om nye produkter, tilbud og kampagner.

Yderligere information

Vægt 1,1 kg