Bokashi kompostspand – Khaki grøn

795,00 kr.

Beskrivelse

Bokashi er et japansk ord for fermenteret organisk materiale. Det er en anden måde at omdanne madaffald/organisk materiale til næringsrig jordforbedring end den almen kendte kompost. Modsat kompost laver du Bokashi ved at fermentere dit madaffald ved hjælp af mikroorganismer under iltfrie forhold, i en fuldstændig tætsluttede beholder.  

Det er meget enkelt. Du skal blot bruge

 • Frisk madaffald
 • En bokashi køkkenkompostspand
 • Kompostgær (bokashiklid) – læs mere om det her

Bokashi køkkenkompostspand er særligt designet til, at du kan fermentere alt dit madaffald i den. Den er ikke større end den kan stå fremme på køkkenbordet og pynte eller under køkkenvasken. Den har et tætsluttende låg, dræn og en tappehane. Den kan rumme 16 liter madaffald. Det tætsluttende låg bevirker, at der ikke er lugtgener og fluer. 

Lær mere omkring bokashi processen i denne inspirationsfolder om Bokashi køkkenkompostspanden eller i en film her

I vores starter kit får du:

 • En Bokashi køkkenkompostspand i khaki grøn
 • Et bæger til opsamling af bokashivæske
 • Et stempel til at presse luftlommer ud af madaffaldet
 • En lille skovl til afmåling af bokashiklid
 • 1 kg bokashiklid
 • Manual 

Køb ekstra bokashiklid her

Fordelene ved at lave bokashi i Bokashi køkkenkompostspanden er bla.

 • Ingen lugtgener i form af råd
 • Ingen poser
 • Ingen insekter eller orm
 • Tømmes 1 til 2 gange pr måned

Du får omdannet dit madaffald til bokashi* i en iltfri fermenteringssproces i spanden – på en enkelt og økologisk måde. Bokashi er det organiske du fermentere uden ilt  ved hjælp af bakterier og bokashiklid – effektive mikroorganismer.

Dit madaffald fermenterer og bliver ikke til jord i spanden – først når den kommer ned i jorden omdannes den til den kompost/jord, som vi kender

Til at fermentere dit madaffald skal du bruge det rette aggregat af mikroorganismer: gær, mælkesyrebakterier og fotosyntestiske bakterier.  Disse mikroorganismer hedder også EM som er afkortelsen for Effektive Mikroorganismer.

Disse mikroorganismer findes i den bokashiklid, som medfølger. Bokashiklid er hvedeklid som er podet med EM.

Hvordan laver du kompost med din bokashi?

Det tager kun 5 til 6  uger at lave sin egen kompost (bokashi) mod de tilsvarende 1 til 2 år ved konventionel kompostering. Hele komposteringen foregår som en fermentering. Hver gang du smider madaffald i spanden, tilsætter du Bokashiklid, som  indeholder de Effektive Mikroorganismer. Mikroorganismerne er med til at fremskynde omsætningen af dit madaffald.

Mikroorganismerne gør at madaffaldet bliver sur i stedet for at rådne. pH falder langsomt til under 4. Surheden forsvinder efter 14 dage i jorden og samtidig tilpasser pH sig til jordens egen pH omkring de 6-7.

Til gengæld får du en kvalitetskompost til dine planter – både planter i stuen, haven og på altanen. Et andet biprodukt er bokashivæsken, som fortyndet 1:100/200 med vand, er en kraftfuld gødning til dine planter, balsam til dit afløb eller i septiktanken. Bokashi-væsken tappes fra drænhullet nederst på spanden fra et almindeligt skruelåg, der sikre at der er ingen risiko for at madrester tilstopper drænet eller at den kan begynde at lække.

Du får altså hele 3 nyttige produkter fra din bokashi spand: fast gødning, flydende gødning og afløbsrens.

Specifikationer: 
Højde: 34 cm

Diameter: 24 cm
Vægt: 2,8 kg
Plast: PP (5)
Volumen: 9,6 liter

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om nye produkter, tilbud og kampagner.