Om produkterne

Læs mere om videre modning af Camembert alternativer her.

Fermenterede ostealternativer

Hvad er fermenterede ostealternativer?

Der findes mange produkter på markedet, der prøver at efterligne smagen og konsistensen af ost, ofte ved brug af planteolier, stivelse og smagsstoffer. Men der er også andre, spændende metoder til at fremstille ostealternativer: gennem fermentering af planteråvarer og modning – ligesom ost af mælk bliver fremstillet på et traditionelt mejeri. Her hos keinost fokuserer vi på fermenterede og modnede ostealternativer.

Hvad er fermenterede ostealternativer lavet af?

Mange forskellige råvarer kan bruges til fremstilling af fermenterede ostealternativer. En populær basis består af nødder, hvor især cashewnødder egner sig godt. En anden mulighed er at bruge grøntsager, hvilket er ret nyt, og der findes ikke mange produkter på markedet endnu. Dr. Mannah’s har, udover deres cashew-baserede produkter, et Camembert alternativ med fermenteret blomkål.

Hvordan smager fermenterede ostealternativer?

Fermentering omdanner indholdsstoffer, og der opstår en særlig frisk og aromatisk smag. Ostealternativer smager ikke helt som ost, der fremstilles af mælkeprodukter. Derimod findes der – lige som med ost – en stor variation, alt afhængig af råvarerne og de krydderier der bruges.

Opbevaringstips efter åbning

Happy White & Creamy White opbevares bedst i emballagepapiret. Brug altid en ren kniv. Så kan et nyt lag af ædleskimmel danne sig over den nye overflade. Vær opmærksom på, at for kolde temperaturer som frost fører til, at ædleskimmelen danner sig tilbage.

Den modne & Den cremede tages ud af emballagen og opbevares åben, f.eks. på et bræt eller en tallerken, og vendes en gang i mellem. De skal ikke opbevares i emballagen eller i en lukket beholder, da fugten kan fremme mug. Den modne og Den cremede kan også godt fryses (helst i lukket originalemballagen). Optøning skal helst ske langsomt.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om nye produkter, tilbud og kampagner.